Mediteren voor beginners

ONTSPANNING
Op de CD: "Mediteren voor beginners"
bieden we vier veel gebruikte
vormen van mediteren aan.
Je kunt de instructie cd: "Mediteren voor beginners" bestellen. Deze cd staat in de TOP 30 van de best verkochte verzamel cd's bij bol.com.
Klik op de afbeelding hieronder om de cd direct te bestellen.
Voor verkoopadressen zie Balance & Harmony: www.balance-harmony.com.


All Rights Reserved..Mediteer.nl is een geregistreerde handelsnaam van Skills4u: KvK Gooi- en Eemland: nr. 320965
Balance & Harmony: Mediteren Voor Beginners<br>Various Artists
Balance & Harmony: Mediteren Voor Beginners
Various Artists

Ontspanning

We kunnen ontspanning beschrijven als een speciale toestand die gekenmerkt wordt door een verlaging van het aantal hartslagen, de arteriŽle druk, de hersengolven en de stofwisselingssnelheid.

In deze toestand produceren wij in onze hersenen de zogenaamde alfagolven, die zich ook voordoen wanneer we diep in slaap zijn. Tijdens deze relatieve rust kunnen wij ons vrijmaken van angsten en zorgen.

Reduceren van stress

Voor vele mensen is het niet eenvoudig te ontspannen. Wij zijn gewend geraakt aan stress, pijn en ongemak. Tijdens het mediteren kan men gemakkelijk diep ontspannen, zonder dat men een inspanning hoeft te leveren. Het reduceren van stress als gevolg van mediteren wordt in toenemende mate wetenschappelijk onderbouwd. De bloeddruk daalt, evenals het niveau van stress afhankelijke biochemische stoffen, zoals cortisol, adrenaline etc.

Verhogen van de creativiteit en leerprestaties

Een effect van volledige ontspanning door meditatie is, dat de activiteit van de rechterhersenhelft gestimuleerd wordt, zodat het denken meer intuÔtief en creatief wordt. Er ontstaat een evenwicht tussen de linker- en de rechterhelft, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe impulsen.