CURSUS MEDITEREN

Cursusinformatie                                        

Wij verzorgen groeps- en bedrijfstrainingen op het gebied van stressmanagement. In deze trainingen ligt het accent op het aanleren van methodes waardoor de negatieve effecten van stress worden verminderd.
Wij maken gebruik van een aantal, over het algemeen, bekende en beproefde methodes om mensen te laten ontspannen. Deze methodes zijn een combinatie van elementen uit de Transcendente Meditatie, Zen Meditatie en diverse (andere) ontspannings- technieken, zoals Tai-Chi.
De ingewikkelde houdingen die bij sommige Yoga oefeningen beschreven worden laten wij in de trainingen buiten beschouwing. Maar de ademhalingstechnieken die hierbij horen, komen nadrukkelijk wel ter sprake. Ook de (geheime) rituelen rondom de initiatie en het onderwijzen van de persoonlijke Mantra bij Transcendente Meditatie vormen geen onderdeel van de trainingen. Maar de routine van het mediteren en de effecten van mediteren op lichaam en geest komen weer wel aan de orde.  De cursus wordt in circa 2 uur gegeven.
Na deze cursus beheerst men de basistechnieken van het mediteren en het leren ontspannen.
Er zijn cursisten die hieraan voldoende hebben om zelf verder te gaan.
Maar net als bij het leren fietsen en autorijden, krijg je je vaardigheid door vaak te oefenen.
Ieder zal voor zichzelf moeten uitmaken wat voor hem/haar de beste methode van ontspannen en mediteren is. 

Prijs voor groeps- en bedrijfstrainingen op aanvraag: cursus@mediteer.nl

Elke cursus begint met een kort theoretisch gedeelte.
Daaropvolgend worden er enkele ontspanningsoefeningen gedaan op basis van Tai Chi.
Als men voldoende "los" is, worden ademhalingstechnieken geleerd. Deze technieken vinden hun oorsprong in Zen meditatie en Yoga.
Aansluitend leert men hoe men kan mediteren aan de hand van muziek, visualisatie, ademhaling en een mantra. De door ons aangeleerde technieken kan men altijd en overal toepassen en zijn uitermate geschikt om te leren ontspannen.
De bedrijfscursussen worden, indien gewenst, in het eigen bedrijf georganiseerd. Voor de algemene voorwaarden klik hier: Algemene voorwaarden  
                               
Kort samengevat

De techniek is door iedereen gemakkelijk te leren
Het levert direct geestelijk en lichamelijk resultaten op
Het verbetert de kwaliteit van je leven
Je hoeft er geen bepaald geloof of levensovertuiging op na te houden.